Wedstrijd meisjes

Turnen is een prachtige kijksport waarbij kracht, snelheid en elegantie zich laten vertalen in complexe bewegingen.
Het meisjes turnen wordt uitgevoerd op vier turn onderdelen;
Sprong – Brug ongelijk – Evenwichtsbalk – Vrije oefening of vloer

Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit.
Je traint om steeds leniger en soepeler te worden en zo meer complexe turnbewegingen aan te leren. We prijzen ons daarbij gelukkig met de beschikking over een keur aan wedstrijdtoestellen en hulpmiddelen om zo op een verantwoorde manier te trainen.

De turnsters kunnen zich via het wedstrijdtraject kwalificeren voor districtwedstrijden en uiteindelijk voor de finale van het district Mid-west Nederland (Noord Holland en Utrecht). Onze turnsters hebben hun kunnen al op diverse wedstrijdpodia kunnen tonen.

Sprong
Iedereen heeft op straat wel eens over een paaltje gesprongen. Maar op de gymnastiekclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over een groot springtoestel en hoe veel gemakkelijker gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen.
Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen!!

Brug ongelijk
Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af.
Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen.

Evenwichtsbalk
Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefening leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk.

Vrije oefening of vloer
Bij de vrije oefening werk je op een verende vloer van 14 meter lang. De muziek is erg belangrijk en die is één geheel met je oefening.

Je bouwt een vrije oefening op naar eigen kunnen, precies zoals die bij jou past. Je beweegt afwisselend snel en langzaam, springt hoog en ver, maakt wat salto’s. Acrobatische oefeningen wissel je af met dans-achtige gymnastiek. Al doende merk je wat je eigen specialiteit is.

Selectie voor deze afdeling van GV Sportlust vindt plaats door de samenwerkende trainers turnen meisjes.