District jongens

Turnen is een prachtige kijksport waarbij kracht, snelheid en elegantie zich laten vertalen in complexe bewegingen.
Het jongens/mannen wedstrijd turnen wordt uitgevoerd op zes turn toestellen;
Vloer – Voltige – Ringen – Sprong – Brug – Rekstok.

Elk toestel vraagt weer andere vaardigheden van de turner, zo is het turnen aan de ringen meer een kracht toestel, sprong vraagt om snelheid, rekstok om lefgosers en vloer om elegantie en lenigheid.
Tot de leeftijd van pakweg 11 jaar staat een kind maximaal open voor het aanleren van al deze nieuwe bewegingsvormen.
Hierdoor beginnen we bij Sportlust al met bewegingsscholing bij jongens vanaf 7 jaar.

In het wedstrijd turnen is de inzet en mentaliteit van de turner belangrijk voor de sportprestatie.
Iets waar we dan ook tijdens de training aandacht aan besteden. Het is geen spelletje wat we doen, we willen serieus trainen, we tonen luistergedrag en respect voor elkaar.
We prijzen ons bij Sportlust gelukkig dat we kunnen beschikken over alle wedstrijdtoestellen en didactische hulpmiddelen. De trainingen verlopen in kleine groepjes (max. 4 turners) ingedeeld naar niveau en/of leeftijd en staat onder leiding van een gecertificeerde trainer. En als de jongens er echt klaar voor zijn begint het serieuze werk.
Vooralsnog hebben de turners van deze afdeling wedstrijden binnen  het district Mid-west Nederland (Noord Holland en Utrecht). Turners uitkomend in de vierde divisie kunnen zich via de districtwedstrijden kwalificeren voor de landelijke finale.  Verschillende turners van Sportlust acteren jaarlijks op dit niveau en hebben al heel wat podiumplaatsen in de wacht weten te slepen.                                                      Selectie voor deze afdeling van GV Sportlust vindt plaats door de samenwerkende trainers turnen jongens.