Juryleden

Zoals u wel bekend zal zijn is turnen een typische jurysport.

Meisjes op vier turntoestellen, jongens op zes turntoestellen, op elk toestel een scala aan turnonderdelen die samen een oefening moeten vormen.
Aan elk onderdeel kleeft een waarde en wordt een uitvoeringseis gesteld.
Kortom, geen eenvoudige klus maar zeer zeker een leuke.

GV Sportlust houdt intern een competitie van drie onderlinge wedstrijden voor recreanten en wedstrijdturners en turnsters.

Het motto van onze onderlinge wedstrijden is “meedoen is belangrijker dan winnen”.

Extern doen onze wedstrijdturners en turnsters mee aan regionale en district wedstrijden en in enkele gevallen ook aan landelijke wedstrijden.

Voor al deze wedstrijden zijn juryleden onmisbaar en in een aantal gevallen zijn we zelfs verplicht om juryleden te leveren en leveren we die niet dan worden we uitgesloten van deelname aan de wedstrijd.

Jureren kan je leren, allereerst door een cursus te volgen, startend met niveau 1 (een cursus van vier avonden). Hiermee mag u onze onderlinge en de Rayon wedstrijden jureren.

Bevalt het jureren dan ligt een vervolgcursus ook binnen de mogelijkheden en als jurylid bent u ook automatisch lid van de turnbond KNGU.

Sportlust vergoedt alle kosten die aan deze cursussen en aan het KNGU lidmaatschap zijn gekoppeld.

Daar zitten wat ons betreft ook enkele voorwaarden aan, of eigenlijk maar één, namelijk dat we ook daadwerkelijk over u als jurylid moeten kunnen beschikken, ook als uw eigen kind moet turnen of u zelfs uw eigen kind moet beoordelen.

Uiteraard gooien we u niet direct in het diepe als u net kersvers uw papiertje jureren niveau 1 hebt behaald. We hebben een aantal ervaren juryleden in onze gelederen op niveau 1, 2 en ook 3,

zij staan u bij in uw eerste wedstrijd of wedstrijden of gaan samen met u de oefeningen waarderen.

En natuurlijk bent u van harte welkom in de turnzaal om op uw juryvaardigheden te oefenen.

Bent u geïnteresseerd neem dan contact met ons op,

email gvsportlust@gmail.com

Telefonisch  0621829557

Of spreek één van de trainers in de sportzaal aan.

 

Met een vriendelijke groet,

Charles Beekes
Voorzitter GV Sportlust.